info@colas-abogados.com
+34 966 868 492

Icke resident inkomst skatt (blankett 210)

Icke resident inkomst skatt (blankett 210)

När man är inte är skattemässigt bofast i Spanien och är ägare till en fastighet, måste betala så kallad icke resident skatt innan den 31 december varje år genom blankett 210. Deklarationen (på spanska det heter “modelo 210″) måste presenteras mellan den 1 januari varje år och den 30/12, skatten dras från ägarens konto den sista december via autogiro.

Om en fastighet ägs av mer än en person måste samtliga deklarera och betala skatt.  För att beräkna skatten appliceras 2 % av taxeringsvärdet. Ni hittar värdet (Valor Catastral) på senaste IBI-fakturan (Impuesto Bienes Inmuebles).

När det gäller egendomar vars taxeringsvärde har ändrats från och med den 1 januari 1994, appliceras 1,1 % av taxeringsvärdet.  Om man endast har varit ägare till fastigheten delar av året och/eller har haft bostaden uthyrd, beräknas skatten i proportion av antalet månader.  Oavsett belopp betalar man 19 % i skatt på framräknat belopp.